GRATIS LEVERING til pakkeshop

Får han stadig mælk?!

6 september, 2018

Jeg var sikker på, at Arthur ville være et af de MANGE børn, der fik flaske længe. Vi havde nemlig besluttet, at vi ikke ønskede at tvinge flasken ud af hans liv – bare fordi han fyldte 1 år. Det besluttede vi af 2 årsager.

 1. Hvis han stadig ville have flasken, var der i vores optik en grund til det. Enten fordi han ikke var ordenligt mæt, eller “bare” fordi han havde brug for trygheden
 2. Han sover fantastisk om natten. 10-12 timer i streg, og som de egoistiske røvhuller af forældre vi er, ønskede vi ikke at ødelægge det.

Nu var vi bare så “heldige”, at han selv sagde fra overfor flasken. Det gjorde han, da han gik fra 2-1 lur. Før det fik han flaske hver gang, inden han skulle sove + en flaske til natten. Fordi han selv sagde fra, slap vi for andres dømmende blikke og hvisken i krogene. Det er nemlig helt ekstremt, så travlt andre har med at dømme langtidsammende mødre, eller mødre der giver deres børn flaske længe.

Ingen mødre eller børn er ens. Derfor er der, for mig, heller ikke noget rigtigt og forkert. Om baby får stukket en flaske i munden lige efter fødslen, eller et barn ammes til  konfirmationen. Leave people alone! 

Jamen sundshedsstyrelsen jo anbefaler amning/flaske til 12 måneder?

Ja det gør de.. Men da jeg var barn, anbefalede de også 6 stykker frugt om dagen – og hvem fanden, æder så meget frugt!? Vi bliver bombarderet med anbefalinger og gode råd. 

 • Sov 8 timer i døgnet. Selvfølgelig i streg! 
 • Start dagen roligt med meditation og 30 min. for dig selv
 • Gå en tur i din frokostpause (også hvis det regner)
 • Lad vær at handle når du er sulten
 • Spis aftensmad sammen hele familien
 • Giv din baby massage inden sengetid
 • OG husk at bol din partner flere gange i ugen! 

Hvor mange timer i døgnet, er det lige vi har? Med alle de praktiske gøremål livet giver os, er det jo tæt på umuligt, at nå det hele. Jeg har derfor valgt at holde fast i én ting.
Vi skal tage det roligt og ikke presse os selv unødvendigt, for ellers går vi ned med stress…

//C

Du vil måske også synes om

5 kommentarer til “Får han stadig mælk?!”

 1. Her i Belgien hvor jeg bor med min lille familie er der ingen der ser skævt til at min søn på 15 mdr stadig får flaske. Her fik vi anbefalingen fra både børnelæge og SP at lade barnet selv sige fra. Så det gør vi. Og han kan fint drikke af en kop også. Folk burde slappe lidt af og lytte mere til deres barn end alle mulige gode råd. 😉

  1. Hej Lise
   Beklager mit svar har været lidt tid undervejs ❤️
   Ja det er nemlig vildt, at folk har så travlt med at blande sig – men hvor er det bare fedt, at i lytter til jer selv ??

 2. Vores datter på snart 3 får stadig flaske til at sove på ?? Hun har skrig brugt sur og lægen siger at de 100-150ml ca 10 15 min om aften er da bedre end sut flere timer om dagen ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Scroll til toppen