Får han stadig mælk?!

6 september, 2018

Jeg var sikker på, at Arthur ville være et af de MANGE børn, der fik flaske længe. Vi havde nemlig besluttet, at vi ikke ønskede at tvinge flasken ud af hans liv – bare fordi han fyldte 1 år. Det besluttede vi af 2 årsager.

  1. Hvis han stadig ville have flasken, var der i vores optik en grund til det. Enten fordi han ikke var ordenligt mæt, eller “bare” fordi han havde brug for trygheden
  2. Han sover fantastisk om natten. 10-12 timer i streg, og som de egoistiske røvhuller af forældre vi er, ønskede vi ikke at ødelægge det.

Nu var vi bare så “heldige”, at han selv sagde fra overfor flasken. Det gjorde han, da han gik fra 2-1 lur. Før det fik han flaske hver gang, inden han skulle sove + en flaske til natten. Fordi han selv sagde fra, slap vi for andres dømmende blikke og hvisken i krogene. Det er nemlig helt ekstremt, så travlt andre har med at dømme langtidsammende mødre, eller mødre der giver deres børn flaske længe.

Ingen mødre eller børn er ens. Derfor er der, for mig, heller ikke noget rigtigt og forkert. Om baby får stukket en flaske i munden lige efter fødslen, eller et barn ammes til  konfirmationen. Leave people alone! 

Jamen sundshedsstyrelsen jo anbefaler amning/flaske til 12 måneder?

Ja det gør de.. Men da jeg var barn, anbefalede de også 6 stykker frugt om dagen – og hvem fanden, æder så meget frugt!? Vi bliver bombarderet med anbefalinger og gode råd. 

  • Sov 8 timer i døgnet. Selvfølgelig i streg! 
  • Start dagen roligt med meditation og 30 min. for dig selv
  • Gå en tur i din frokostpause (også hvis det regner)
  • Lad vær at handle når du er sulten
  • Spis aftensmad sammen hele familien
  • Giv din baby massage inden sengetid
  • OG husk at bol din partner flere gange i ugen! 

Hvor mange timer i døgnet, er det lige vi har? Med alle de praktiske gøremål livet giver os, er det jo tæt på umuligt, at nå det hele. Jeg har derfor valgt at holde fast i én ting.
Vi skal tage det roligt og ikke presse os selv unødvendigt, for ellers går vi ned med stress…

//C

Du vil måske også synes om

Der er lukket for kommentarer.

Der er lukket for kommentarer.

Scroll til toppen