Ufrivillig abort

26 september, 2018

Stakkels hende. Hvor langt var hun henne?
Kun 8 uger.
Nå ja okay – så var det jo heldigvis ingenting.

Jeg overhørte en samtale den anden dag, imens jeg forkælede mig selv med et par mommy hours på en Café. Ovenstående samtale om en kollega der havde mistet, afbrød dog min smasken, da det ramte noget i mig. Jeg har nemlig selv været igennem en ufrivillig abort – faktisk præcis i uge 8.

Den lille prik på skærmen

Jeg er helt enig i, at der naturligvis er forskel på at miste i uge 8, 22 eller tæt på terminsdagen, men hvorfor skal alting sammenlignes? En dødfødsel må være noget det mest forfærdelige en kvinde kan opleve, men kvinden der mistede i uge 8 havde også drømme, der blev knust.
Den lille prik på skærmen var noget for hende. Et lille liv, hun glædede sig til at møde. Hun havde også en masse tanker om, hvordan babyen mon så ud, hvilket sødt babytøj der skulle købes og hvordan babyværelset skulle indrettes. Hun følte en stor glæde i sin krop, når hun tænkte på den graviditet,  hun nu skulle opleve.

You can’t see it, but you can feel it

Bare fordi en graviditet er meget tidlig, og ikke kan ses fysisk, eksistere den stadig. Hormonerne farer rundt i kroppen på den gravide kvinde, og cellerne deles med 100 km i timen inde i hulen – den lille hulen som skulle være det midlertidige hjem, inden et helt liv ventede.

De celledelinger skulle blive et til foster, barn eller hvad forskellige mennesker ellers nu synes er ok at kalde noget som ikke blev til noget.

Når en kvinde mister, takler hun nødvendigvis ikke tingene på samme måde, som en anden kvinde ville have gjort.. men når alt kommer til alt, er følelsen af sorg den samme, om man så er 8 eller 40 uger henne. Nogle tager det i stiv arm,  mens andre bliver fuldstændig knuste, fordi de har brugt år på at blive gravide – os selvom de “bare” var i uge 8, da de mistede.

At føle sorg er ikke noget nogle kan tage patent på. Selvfølgelig kan sorg, ligesom alle menneskets andre følelser, føles i større eller mindre grad, men en ting er sikkert – Vi har alle ret til at føle vores følelser.

Du vil måske også synes om

Der er lukket for kommentarer.

Der er lukket for kommentarer.

Scroll til toppen