GRATIS LEVERING til pakkeshop

Selvvalgt arbejdsløs

1 november, 2018

Det startede, da jeg på vej hjem fra arbejde falder over et knæk cancer post på Instagram. Opslaget omhandlede lille Marie på 5 år, som desværre tabte kampen til kræft. Da jeg klikkede på postet, skruede op for lyden og hørte tonerne af “over byen” imens videoer og billeder kørte, blev jeg meget rørt. Hold nu op hvor må det være umenneskeligt forfærdeligt! Jeg er et utroligt følsomt menneske, så jeg suger sådan nogle indslag til mig som en svamp.

Jeg bryder sammen

Jeg forsøgte at holde det lidt inde og hoppede op på cyklen for at komme videre hjemad fra stationen. Jeg nåede dog kun 400 meter før jeg brød sammen, og måtte stoppe. Hvad hvis det var min lille Arthur, som blev ramt af kræft !? Kræft er den hæsligste sygdom, og jeg bliver så magtesløs allerede ved tanken. Magtesløs af at se alle de liv og familier som bliver smadret af denne sygdom.

Indslaget fik mig også til at tænke på, at jeg ville genoverveje mit liv kraftigt hvis Arthur eller Kipper ( 7-9-13) blev ramt af en alvorlig sygdom. Jeg ville eksempelvis sige mit job op med det samme, for at kunne tilbringe mere tid med dem. Men hvorfor skal det egentligt helt derud, før vi oprigtigt stopper op og mærker efter? Hvorfor mærker vi ikke efter FØR der sker dårlige ting? 

Selvfølgelig kan de færrest sige deres job helt op, for penge har vi alle brug for… men hvad er der galt med en middelvej? 

De fleste fortryder det

Forskellige undersøgelser rundt om i verden fra hospitaler, hospice og plejehjem viser, at en af de ting vi fortryder mest på dødslejet er, at vi har arbejdet for meget. Jeg har længe gerne ville finde et job tættere på, for at kunne få mere tid i hverdagen. Kipper og jeg er nemlig i forvejen indstillet på, at vi aldrig får et kæmpe hus eller en masse biler – for os er tiden sammen langt vigtigere.

Som jeg tidligere har delt med jer, var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte på min nuværende arbejdsplads. Det var jeg grundet nye arbejdstider, transporttiden og det faktum, at jeg ikke bruger min uddannelse 100%. Jeg valgte dog, helt oprigtigt, at give det en ekstra chance, for at se hvor det førte hen. Den sidste uge har jeg dog kunne mærke, at det ikke var den rigtige beslutning. 

Follow your heart

Derfor har jeg taget en af de største beslutninger i mit liv i går. Jeg har sagt mit job op, uden at have et andet, og det er så grænseoverskridende og ubehagligt! Samtidig er det også befriende og dejligt.   Inderst inde vidste jeg nok godt, at det var et spørgsmål om tid, før jeg var nødsaget til at sige op – i hvert fald hvis jeg skulle følge mit hjerte. At det så var lille Maries historie, der var den sidste brik til pulsespillet, havde jeg dog ikke forudset. 

Kender du en som kender en?

Jeg håber, at jeg inden længe finder min rette hylde i det danske arbejdsmarked. Indtil da vil jeg passe på mig selv, og nyde min familie imens jeg kan. Hvis nogen af jer kender en, som kan bruge mig, må i endelig kontakte mig på Instagram eller via mail! Jeg er uddannet projektleder inden for medie/reklame branchen, men har også erfaring i kundeservice, catering, event osv. Jeg søger 20-25 timer om ugen, i nærheden af Gentofte, og er ikke kræsen!

//C

Du vil måske også synes om

17 kommentarer til “Selvvalgt arbejdsløs”

 1. Så sejt gjort! Jeg har selv taget orlov og har mine to små drenge herhjemme på fuldtid. Jeg har søgt om tilskud i vores kommune til at passe dem selv. Har fået et kæmpe netværk ud af det, fordi jeg ses med en masse andre mødre, der har taget samme valg. Hvis det er noget for dig, mener jeg altså også, tilskuddet gives i Gentofte kommune. Kræver dog, at Arthur meldes ud af vuggestuen 🙂 pøj pøj med det hele.

  1. Mange tak for at dele sin historie – du er sgu os sej ??? desværre giver de det ikke her i kommunen, men ellers tak ??

 2. Hvor er det sejt af dig at tage den beslutning, og virkelig mærke efter hvad man har det bedst med.

  For 2år siden sagde jeg også mit job op, dette pga af stress. I starten var jeg meget i tvivl om det var det rigtige, men allerede den første uge efter at jeg var stoppet var jeg ikke i tvivl om at det var det bedste jeg længe havde gjort. Jeg fik mit gode humør og energi tilbage, og bedst af alt. 3års kamp med at få et barn i fertilitetsbehandling, lykkedes naturligt kun 2mdr efter jeg var stoppet.

  Så jeg ved hvor vigtigt det er at følge sin mave fornemmelse, og gøre hvad der føles rigtig for en – selvom det er meget grænseoverskridende at skulle sige job op, uden at have noget andet.

  Stor respekt for at tage den svære beslutning – det er virkelig sejt.

  1. Sikken en fantastisk beslutning! Det lyder virkelig også som det rigtige for dig ❤️ Hvor er jeg glad for at høre, at det lykkedes ??❤️

 3. Hvor tror jeg det ville rører Marie’s mor meget at læse dette ❤️
  Kendte ikke Marie – men kender hendes fantastiske mor Lene, som er børnehaveklasse lærer på den skole hvor mine 2 børn går. Vi har været så heldig at have hende til begge de 2 store og håber på også at få hende til lillebror næste år ?

  Nogle gange er det godt lige at standse op og mærke ordenligt efter!
  Helt og lykke med fremtiden ?

  1. Tak ❤️ Jeg har skrevet til TV2 nu og hørt om de vil give beskeden videre ❤️ Tror dog ikke de har resourcer til det, så hvis du føler for det, må du da endelig give beskeden videre ❤️

   Ja det er det nemlig ! ?? Mange tak ?

 4. Jeg sagde også mit job op igår til fordel for en 30 timers stilling!
  Min dreng er 1 år og så snart jeg kom tilbage fra barsel kunne jeg mærke at min prioritering var en helt anden. Har været en stresset mor uden overskud siden jeg startede på job igen, og det fortjener han ikke.
  Jeg glæder mig til at have lidt mere tid med min dreng (tid der ikke skal bruges på praktiske ting) for inden jeg når at se mig om, er han blevet stor og syntes jeg er pinlig.

  Nyd din tid med ham, du får den ikke igen. Pengene skal nok komme en dag.

  1. Sejt! Sådan ??❤️
   Ja det er lige netop op – tiden flyver afsted og tror jeg vil hade mig selv, for at se min søn 2 timer om dagen 5 dage om ugen ?

 5. Wauw… stor respekt til dig <3 er selv på barsel og kan bare mærke at alt i mig siger jeg ikke skal tilbage til mit job, men penge penge penge… er ikke alt – men en forbandet nødvendighed :-/

  1. Mange tak ❤️✌?
   Ja det er skide svært det med pengene – men du skal nok finde en løsning ?

 6. Sussi Bjørn Hansen

  Du er mega sej. Du tager dit og jeres liv i dine egne hænder. Du skal nok finde noget!
  For et par måneder siden stod jeg i meget den samme situation, jeg havde fuld tid, samt brugte 3 timer i transport hver dag. Det åd mig langsomt op indefra. Tiden med min søn på 1,5 var minimal og jeg følte jeg gik glip af alt for meget. Jeg var stresset til mit yderste og efter mange lange og hårde samtaler med min kæreste, tog jeg den eneste rigtige beslutning at sige mit job op uden at have et andet. Så angstprovokerende, for alle ved jo det er nemmere at få et job når man har et.
  Men det alle de samtaler jeg har været til efterfølgende har jeg kun hørt positivt for at tage hånd om mit eget liv. Jeg har fået af vide af topchefer at det er så sejt gjort og kan mærke det kun gør mig stærkere.
  Tag det positive med og så har du snart noget andet.

  1. Mange tak Sussi ❤️ Hvor er du bare sød ?? Hvor er det bare godt at høre – virkelig ! Det var nemlig os en del ag min frygt.. om det ville blive set ned på, så det er skønt at høre. Mange tak for at dele det, og hvor er du os bare sej ??

 7. Hvor er det stærkt at du handler direkte efter dine følelser, sådan!
  Jeg går selv rundt med tanker omkring at livet ikke bare skal gå med et arbejde man egentlig ikke brænder for og som tager ens dyrebare tid. Tid man kunne bruge med sin familie. Det er så vigtigt at bruge sit liv og dermed sin tid på ting man brænder for❤️

  1. Mange tak ??❤️
   Ja det er nemlig lige det.. og NØJ hvor kan jeg bare mærke en forskel i mit humør. Det helt vildt ?❤️

 8. Pingback: Jeg er så spændt! jobsamtale - Den perfekte mor

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Scroll til toppen