GRATIS LEVERING til pakkeshop

Traditioner er skam hyggelige, men kun hvis man kan overskue dem…

4 december, 2019

Jeg er meget taknemmelig og beæret over, at mødrehjælpen har spurgt mig, om jeg ville lave et skriv til deres julekalender #rådtiljul. Mødrehjælpen er en organisation som hjælper og rådgiver sårbare børnefamilier og gravide, der lever med vold, fattigdom, alvorlig sygdom eller på anden vis er i krise. Det er en fantastisk organisation, som jeg naturligvis gerne ville skrive et indlæg for. Nedenstående tekst er i dag blevet sendt ud til alle dem, som har tilmeldt sig deres julekalender. I skulle naturligvis ikke snydes for teksten, og derfor er den nu også lagt ind her. Husk at du stadig kan nå tilmelde dig julekalenderen og modtage billige og kreative råd frem til den 24. december.

Julen er hjerternes og forventningernes fest

Julen er den tid på året, hvor der findes flest traditioner. Og traditioner er skam hyggelige, men kun hvis man kan overskue dem. Jeg har både hørt om familier, der hvert år køber gaver, pynter op og fælder træet sammen – for ikke at nævne et hav af julefrokoster. Der er derfor ikke noget at sige til, at hovedet bliver fyldt op og at pengepungen bliver tom.

Selv blev jeg mor til min søn Arthur i september 2017. Vi havde en hård start på livet som familie, og jeg fik desværre en fødselsdepression. Julen 17 var for mig et helvede, blandt andet pga. andres forventninger. Jeg forsøgte at sige fra, men jeg fik ikke altid sagt nok fra. Juleaften ønskede jeg at tilbringe hjemme, bare os 3, men jeg endte alligvel med at holde jul med hele familien. Det er den første og sidste jul, jeg ikke lyttede til mine behov. Det er derfor helt okay at sige fra i en venlig tone og at melde ud, hvis din grænse er nået.

Lidt julestemning er bedre end ingen julestemning

Og husk for pokker at rose dig selv. Lad være med at fokusere på de pebernødder, som du glemte at købe. Fokuser i stedet på de clementiner du trods alt huskede. Ligeså med din deltagelse i arrangementer. Det er så nemt at komme ind i en ond cirkel, hvor man sammenligner sig med andre og ikke føler sig god nok. Mind dig selv om, at det er bedre med lidt julestemning end ingen julestemning. Det kan godt være, at du hverken har energi eller økonomisk overskud til den vildeste juledekoration, men så smæk da et kalenderlys fra Netto til en 10’er i din lysestage i vinduet og ros dig selv max for det – eller skriv til mig, så roser jeg dig gerne.

Vær ekstra god ved dig selv – det fortjener du

December måned er for mange en stressende måned. Der kan være mange grunde til, at vi render rundt og bliver julestresset. Det økonomiske pres er stort og forventningerne til os kan føles tårnhøje. Både i form af hyggelige arrangementer der skal afholdes og deltages i, kalender/adventsgaver der skal købes og måske er der også ekstra travlt på jobbet i denne måned. Uanset hvad, er og bliver december en måned hvor 99% af os har mange bolde i luften. Derfor er det også vigtigt, at vi passer ekstra godt på os selv. Selv indlægger jeg flere elektronikfrie dage, hører afstressende musik og sørger generelt for for at få frisk luft og trække vejret ekstra dybt – særligt på de pressede dage.

Dit barn elsker dig for din kærlighed – ikke for dine gaver 

Sidst men ikke mindst er det enormt vigtig at huske på, at julen sgu heller ikke er vigtigere. Det er en enormt dejlig højtid, men forsøg ikke at tillægge den så meget værdi, at det bliver alt afgørende hvilken oplevelse I får, og hvilken gaver der bliver givet. Dit barn elsker dig for den person du er og for de sjove og hyggelige stunder I har sammen. Den kærlighed, tryghed og omsorg du giver ham/hende er langt vigtigere, og jeg lover dig for, at det er det, du vil blive elsket og værdsat for på den lange bane. Du skal give det du har råd til, og vigtigt af alt skal du give præcis den gave har lyst til.

//C

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Scroll til toppen